Växjöortens biodlareförening

Från maj till september träffas medlemmarna i Växjöortens biodlareförening på tisdagskvällarna vid Bastanäs. Då pratar vi om bin, delar erfarenheter, arbetar i bigården, fikar och ibland tar vi del av något kortare föredrag.

Men det är inte bara medlemmar som är välkomna till Bastanäs på tisdagskvällarna. Alla som är intresserade och nyfikna på bin och biodling är välkomna att hälsa på oss, få lite ny kunskap om biodling, smaka på väldigt närproducerad honung och kanske ta en fika.

På Bastanäs disponerar föreningen ett hus med kök, samlingsrum, snickeri och förråd. På gården finns en bigård med åtta bisamhällen. Där finns också en demobigård där du kan titta in i ett bisamhälle helt utan risk att bli stucken.

Här kan du ladda ned en pdf och Bastanäs. Den innehåller också en kartskiss så att du lättare kan hitta till Bastanäs.

Deltagarna i nybörjarcirklarna har sina praktiska träffar på Bastanäs då de studerar och arbetar med bisamhällen, de spikar, trådar och vaxar ramar – de första träffarna på vårvintern är förlagda hos Studieförbundet Vuxenskolan i Växjö.

I början av november månad har vi årsmötet på Bastanäs och några veckor senare kan medlemmarna hämta oxalsyra för att behandla sina samhällen mot varroa.

Växjöortens biodlareförening bildades 1915 och är därmed en av Sveriges äldsta. Föreningen har idag ungefär 100 medlemmar.

Vi samarbetar med Studieförbundet Vuxenskolan med vår studieverksamhet.